Київ, вул Янтарна, 3 (Святошинський р-н)
Пн-Вс: 10:00-19:00

Що таке кератин для волосся і як його правильно застосовувати

Кератинове вирівнювання вирішує проблему хвилястого волосся. За допомогою методу вдається не тільки випрямити локони, але і поліпшити їх зовнішній стан. Під час процедури застосовують спеціальні випрямляючі праски - пристрої, здатні шляхом термічного впливу міняти форму волосся. Воно стає щільнішим, починає блищати, виглядає більш доглянутими - такими, немов жінка тільки що відвідала салон і зробила професійне укладання.

волосся після кератину

 

Як кератин діє на волосся

 

Волос зверху має кутикулу, яка утворює захисний шар, що захищає глибші ділянки від пошкоджень. Кожен шар лусок скріплений мембранним клітинним комплексом. Кучеряве волосся має таку особливість: захисні шари розташовані нерівномірно на різних ділянках. Це створює ефект пухнастості та недбалості.

 

структура волосся

 

За кутикулою є центральний кортексний шар (кортекс). Він займає більшу частину волоса - до 70-80%. Кортикальні клітини складаються з подовженого за формою білка, схожого на веретено. Вони можуть мати однорідну і неоднорідну форму. Остання характерна саме для кучерявого волосся. Їх неоднорідні клітини під дією високої температури та кератину відновлюються, тому зникає ефект пухнастості та неслухняності. Протягом всього періоду дії нанесених речовин волосся не електризується, легко розчісується, не ушкоджуються після контакту з вологою, ультрафіолетом, запиленим та важким повітрям.

 

Кератин з певною молекулярною масою, яка знаходиться в межах 3-30 тис Дальтон (атомна одиниця маси або вуглецева одиниця), здатний проникати у внутрішню структуру волосся. Кератинові гідролізати отримують на основі тваринного білка шляхом хімічного гідролізу. Повна герметизація кутикули або захисного покриття волосся проходить під дією тепла. Кератинові засоби, що містять крім білка колаген і протеїн, надають більш помітний блиск.

 

волосся до і після кератину

 

Кератин для волосся під дією високої температури заповнює пошкоджені ділянки, немов запаює їх і покриває захисним шаром. Він підвищує стійкість до агресивних зовнішніх впливів. Також кератин забезпечує ідеальне випрямлення на часовий проміжок від 2 до 5 місяців, у залежності від застосовуваного складу.

 

Сам по собі кератин є фібрилярним білком. Він має високу механічну міцність. Нитки кератину утворюють саму структуру волоса. Але під дією агресивних зовнішніх і внутрішніх факторів відбувається руйнування білкових структур. Волосся починає розшаровуватися, в ньому з'являються ділянки з пустотами та різними ушкодженнями. Навіть найправильніший домашній догляд не забезпечує повний захист від сонця, води, пересушування і пошкодження. Тому рекомендується проводити кератинове випрямлення періодично, допомагаючи волоссю відновити об’єм будівельного білка.

 

Волосся людини складається з еластичних альфа-кератинів, які відрізняються підвищеною волокнистістю, міцністю та не розчиняються в рідинах. При нагріванні під час кератинового випрямлення активний склад заповнює всі пошкоджені ділянки і порожнечі, сприяє усуненню хвилястості та інших небажаних ефектів.

 

Під час процедури відбувається одночасне відновлення структури волосся та усунення хвилястості. Йде активне насичення волосся поживними речовинами, які попереджають посічення кінчиків і появу інших наслідків негативного зовнішнього впливу. Кератинове вирівнювання мінімізує шкоду від проведення деяких перукарських процедур, в тому числі хімічної завивки.

Етапи проведення

Кератинове вирівнювання є салонною процедурою. Програма кератинового випрямлення Four-C EKO від бразильського бренду Result проста в застосуванні та безпечна. Підходить для волосся всіх типів.

Зазвичай випрямлення займає 1-2 години. Спеціаліст повинен мати диплом, який підтверджує наявність дозволу на проведення процедури.

 

Основні етапи кератинового випрямлення волосся:

• застосування спеціального шампуню Four-C EKO KERATIN Deep Cleaning Shampoo, який розкриває лусочки волосся, дозволяє провести професійну підготовку до випрямлення;

• висушування волосся, його ретельне розчісування;

• обробка пасм засобом Four-C EKO KERATIN Absolute Nutritive Repair;

• термічний вплив на волосся з метою закріплення захисного покриття і глибокого проникнення кератину;

• нанесення маски Four-C EKO KERATIN Hydrate Premium Care по всій довжині, яку змивають через 5 хвилин.

 

Велике значення має вибір професійних засобів. Вони повинні бути сертифікованими, дозволеними до застосування, що не містять токсичних компонентів. Система Four-C EKO KERATIN ідеально підходить для салонного випрямлення волосся, їх повного відновлення.

 

Переваги застосування кератину для волосся 

 

Кератинове вирівнювання має накопичувальний ефект, який посилюється з кожною процедурою.

 

Професійні засоби не містять в складі небезпечних хімічних компонентів, що проникають при нагріванні в дихальні шляхи.

 

Переваги кератинового випрямлення:

• відновлення структури волосся;

• поява блиску і сяйва;

• збереження ефекту випрямлення після миття волосся;

• полегшення розчісування;

• прискорення, полегшення процесу укладання волосся після миття;

• універсальність методу;

• усунення ефектів електризованості та пухнастості;

• можливість повторювати процедуру необмежену кількість разів;

• посилення ефекту випрямлення з часом;

• захист волосся від агресивного впливу зовнішнього середовища.

 

Після процедури волосся перестає бути «пухнастим», стає м'яким, більш яскравим, виглядає доглянутим і красивим. Важливо пам'ятати про наявність певних обмежень, які не дозволяють проводити кератинове випрямлення. Процедуру доведеться відкласти під час вагітності, при наявності дерматологічних захворювань в період загострення. Також з обережністю використовують кератин на нещодавно освітленому волоссі, не всі склади підходять для цього.

 

Кератинові склади можуть викликати алергічні реакції, особливо у людей з чутливою шкірою. Схильність до алергії нерідко зустрічається й у тих, хто страждає від хронічних захворювань дихальної системи: обструктивний бронхіт, бронхіальна астма, трахеїт. У таких випадках перед процедурою фахівець обов'язково проводить тест на чутливість. Досить нанести кілька крапель засобу на внутрішню сторону зап'ястя і залишити на 5-10 хвилин. Поява на шкірі почервоніння, набряклості говорить про наявність гіперчутливості. Застосовувати засіб при подібній реакції не рекомендується.

Особливості догляду після процедури

Кератинове вирівнювання не вимагає складного домашнього догляду. У перші дні після застосування кератину не рекомендується мити голову. Також краще не використовувати стайлінгові засоби, тугі гумки й шпильки, здатні залишати характерні заломи на волоссі.

Рекомендується застосовувати спеціалізовані безсульфатні шампуні (без сульфатів). У продажу є засоби, призначені для догляду за волоссям після кератинового випрямлення. Можна застосовувати крім шампунів спеціалізовані маски, ополіскувачі. Для збереження ефекту випрямлення рекомендується використовувати захисні склади для волосся під час купання в басейні або в морі. Додатковий захист потрібний при тривалому контакті з сонячними променями. Ультрафіолетове випромінювання сушить і шкіру голови, і саме волосся. Воно стає ламким, млявим, вигорілим, що особливо помітно після закінчення купального сезону. Морська вода теж може завдавати шкоди зачісці. Волосся від контакту з нею втрачає вологу, погано розчісується. Після купання в морі без захисної шапочки варто добре мити голову із застосуванням безсульфатних шампунів, що пом'якшують, зволожуючих лосьйонів і спеціальних доглядових масок.

Поєднання з іншими процедурами

Випрямлення волосся за допомогою кератину не проводять після освітлення волосся раніше ніж за 10-14 днів. Також не рекомендується фарбувати волосся до кератинового випрямлення, раніше ніж за 10-14 днів, щоб не вплинути на колір волосся.

Після ботоксу кератинове випрямлення можна проводити не раніше, ніж через 4-5 тижнів. Це обмеження пов'язане з тим, що надмірний високотемпературний вплив шкодить волоссю. Воно починає стоншуватися, стає ламким та некрасивим. Також при поєднанні кератину і ботоксу є ризик перенасичення поживними речовинами. В результаті волосся може виглядати недоглянутим, надмірно жирним та важким.

Хімічна завивка в цілому поєднується із застосуванням кератину. Процедура випрямлення позбавляє від невдало зроблених кучериків. Застосовувати кератин можна вже через кілька днів після хімічної завивки. Але абсолютної прямоти волосся буде складно домогтися за одну процедуру.

совмещение кератина с другими процедурами

Кератинове вирівнювання сприяє накопиченню основного будівельного білка волосся, з якого воно складається. Він відповідає за їх міцність, еластичність, красу. Це дозволяє вважати процедуру кератинового випрямлення ще й надійною профілактикою появи різних проблем з волоссям в майбутньому.

 
Поделиться:
ЯКЩО У ВАС ЗАЛИШИЛИСЯ ПИТАННЯ,
ЗАЛИШТЕ НОМЕР ТЕЛЕФОНУ
Наш менеджер із задоволенням відповість на них

Натискаючи на кнопку, ви погоджуєтеся с політикою конфіденційності